Bloggar

Filmdrinkar

Vodka Martini.

På filmduken är Bond väldigt noga med "Shaken, not stirred".

Själv kan jag ärligt säga att jag inte skulle skilja dem åt i en blindtest om det så gällde livet.

Drinken är i vart fall en Vodka Martini och det har diskuterats i oändlighet med fakta och myter kring denna drink. Exempelvis så ska Gin ta en del stryk när den skakas och få en mer bitter smak. Samtidigt blir drinken mer nerkyld och därmed också bli godare.

Ölbloggen

Det börjar att närma sig varmare tider och ölsäsongen är snart här.

Vi får se om det blir några nya favoriter i sommar. Jag brukar variera ale och lager. En varm sommardag brukar nog många föredra lager och jag kan hålla med om att det smakar helt förträffligt med en riktigt kall en. Favoriter; Mariestads, Tuborg, Heineken, Grolsch Starobrno, Zlatopramen, gillar att variera. Har dock en del till som rullar bland sorterna. Jag tycker dock inte det är helt gjutet att det måste vra en kall lager vid dessa omständigheter, en ale funkar alldeles utmärkt den också.

Glöm inte glöggen!

Hade nästan glömt bort den här drycken, snart ett år sedan sist.

Glögg är helt fantastiskt gott. Hittade två flaskor som var kvar hemma sen förra året. Bägge två var sån där special som de har varje år och som folk köar som galningar till. Kan inte påstå att någon av dem var någon hit. Den ena var vit, den var helt ok. Inget jättekonstigt med den. Dena andra var Lucia choklad och den tyckte jag inte så mycket om (Min fru är smått fanatisk i choklad).Blev aningen besviken efter detta inledande av glöggdrickandet denna säsong.

SingleMalt-Bloggen

Antar att jag får bli den första att dra igång en blogg här på drinkmixer.se. Eftersom jag personligen är ett inbitet Whiskyfan och då speciellt inom singlemalt-whiskyn så blev det också naturligt att skriva lite om fenomenet. Det skall sägas att jag absolut inte är ett proffs i sammanhanget så jag gläds åt kommentarer som antingen tipsar eller rättar mig i den avseenden det kan upptäckas felaktigheter.

Kommit en bra bit på vägen

Känns som det börjar likna något här, med ett tema från semesterfirande Chrill sedan fylla på med massa goda drinkar så ska det nog börja likna något.

Jag vann!!!

Detta är mitt första inlägg och det första blogginlägget på Drinkmixer.se.